AANKOOP

Wilt u aankoopbegeleiding van Coppelmans Makelaardij? Bel 040-2230916 of KLIK HIER !

Een woning kopen: neem uw eigen NVM-makelaar mee!

Het kopen van een huis in Eindhoven, Aalst Waalre, Valkenswaard, Veldhoven, Leende, Mierlo, Helmond, Weert eo. is een spannende, maar ook ingewikkelde transactie waar u zich niet dagelijks mee bezig houdt. Behalve uw financiële draagkracht, zijn onder andere ook de locatie en de bouwkundige staat van de woning van belang. Coppelmans Makelaardij kan u hierbij uitstekend helpen en neemt daarbij een groot gedeelte van het werk voor u uit handen.


Het kopen van een huis bestaat uit een viertal stappen:

1. Het zoeken

Internet sites aflopen, advertenties in de kranten nalopen of zelfs door straten heen rijden om te kijken of er een te koop bord hangt. Over het algemeen vergt het zoeken de meeste tijd. In welke plaats, wijk, straat wil ik wonen. Wanneer komt er een woning vrij en wat is dan de beste manier om te zoeken?

2. Bezichtigen
Heeft u het huis van uw dromen gezien? Dan volgt het moment om de woning van binnen te gaan bekijken. De makelaars van Coppelmans Makelaardij gaan met u mee en daarbij zal worden bekeken of de woning aan uw wensen voldoet. Tijdens deze bezichtiging zal de makelaar u tevens op alle relevante zaken wijzen en bij eventuele onduidelijkheden een aanvullend (bouwkundig-) onderzoek adviseren. Na de bezichtiging zal de makelaar met u overleggen en de onderhandelingsstrategie bepalen.

3. Onderhandelen
Onderhandelen is een vak. Ons vak! Doordat woningen aan- en verkopen onze dagelijkse bezigheid is, weten wij als geen ander hoe dit spel gespeeld moet worden. In overleg met u bepalen wij de onderhandelingsstrategie: vragen ze te veel? Zijn er veel kapers op de kust? Wilt u er snel in? Allemaal zaken die bij een onderhandeling mee spelen. Wij spelen in overleg met u het spel van de onderhandeling en proberen voor u de woning aan te kopen tegen een zo laag mogelijke prijs en de meest gunstige voorwaarden. Natuurlijk nemen wij hier ook zaken in mee als ontbindende voorwaarden, aanvaarding en roerende zaken.

4. Afhandelen
Als de onderhandelingen met goed gevolg zijn afgerond dan vindt de afhandeling plaats. In dit traject wordt u tot en met de sleuteloverdracht in de navolgende zaken begeleid:
- Doornemen en tekenen koopakte;
- Afhandeling richting de notaris;
- In contact brengen met financieel adviseur (indien gewenst);
- Voorbereiding overdracht (stukken notaris doornemen);
- Woning inspecteren voor transport bij de notaris;
- Sleutel overdracht bij notaris.


AANKOOPMAKELAAR: de 10 meest gestelde vragen

 1. Wat bespaar ik als ik een huis koop met behulp van een eigen aankoopmakelaar?
 2. Bezichtigen kan ik zelf, maar kan ik een makelaar inschakelen die voor mij onderhandelt?
 3. Wanneer moet ik mijn aankoopmakelaar betalen?
 4. Kan mijn aankoopmakelaar taxeren voor de financiering van mijn woning?
 5. Kan ik de kosten van mijn aankoopmakelaar meefinancieren?
 6. Kan ik mijn aankoopmakelaar inschakelen voor de aankoop van een huis dat niet te koop staat bij een NVM-makelaar?
 7. Kan ik een eerste bezichtiging alleen doen?
 8. Als er een verkoopmakelaar is, heb ik dan toch een aankoop makelaar nodig?
 9. Kan een aankoopmakelaar mij ook hypotheekadvies geven?
 10. Wat doet de aankoopmakelaar nog meer?1. Wat bespaar ik als ik een huis koop met behulp van een eigen aankoopmakelaar?
Door deskundigheid, ervaring en marktkennis bespaart een aankoopmakelaar voor u duizenden euro’s, tijd en problemen. De kosten van een eigen makelaar verdient u terug in:

 • een lagere kooprijs dan uzelf zou kunnen realiseren
 • inzicht in de waarde van de woning
 • essentiële informatie over de woning, zoals: erfdienstbaarheden, vereniging van eigenaars, bouwkundige staat (moet er wel of niet bouwkundig worden gekeurd, onder welke voorwaarden en met welke omschrijving), bestemmingsplan e.d.
 • het op het juiste moment in de onderhandelingen naar voren brengen van de voorwaarden van de koop, overname roerende zaken, transportdatum etc.
 • tijdwinst door deskundige afwikkeling van alle zaken.                                                                                      


2. Bezichtigen kan ik zelf, maar kan ik een makelaar inschakelen die voor mij onderhandelt?
In overleg met uw aankoopmakelaar zal dit zeker tot de mogelijkheden behoren. Op het moment dat u uw droomhuis heeft gevonden, zal uw makelaar de woning gaan opnemen en u informeren en adviseren over de belangrijke aspecten. Vanaf dat moment kan uw makelaar het aankooptraject oppakken en begeleiden.


3. Wanneer moet ik mijn aankoopmakelaar betalen?
Het inschakelen van een aankoopmakelaar is meestal op basis van no cure no pay. Als er uiteindelijk geen koopovereenkomst wordt gesloten, rekent u er in principe niets af. Overleg als u een aankoopmakelaar inschakelt over het tijdstip van betaling. De meeste makelaars zullen met u afrekenen op de datum dat de ontbindende voorwaarden zijn verlopen en de aankoop van uw woning definitief is. Werkelijk gemaakte kosten (bijvoorbeeld van een bouwkundige keuring) worden uiteraard direct in rekening gebracht.


4. Kan mijn aankoopmakelaar taxeren voor de financiering van mijn woning?
Nee, de taxatie voor de financiering dient te geschieden door een makelaar/taxateur die onafhankelijk is, dus een makelaar die niet betrokken is geweest bij de aan- of verkoop van de woning. U kunt natuurlijk wel uw aankoopmakelaar vragen om een taxatie te regelen.


5. Kan ik de kosten van mijn aankoopmakelaar meefinancieren?
Ja, dat is mogelijk. (Deze kosten zijn echter niet aftrekbaar). De hoogte van het te verstrekken hypotheekbedrag dient uiteraard wel toereikend te zijn.


6. Kan ik mijn aankoopmakelaar inschakelen voor de aankoop van een huis dat niet te koop staat bij een NVM-makelaar?
Ja, dat kan. Bij iedere woning die te koop wordt aangeboden, kan een aankoopmakelaar voor u bemiddelen.


7. Kan ik een eerste bezichtiging alleen doen?
Natuurlijk kan dat. De eerste indruk is belangrijk. Als het huis u bevalt, belt u met een NVM-aankoopmakelaar om een afspraak te maken voor een tweede bezichtiging. Uw aankoopmakelaar bezichtigt het pand dan met u en met de verkopend makelaar. Vervolgens bespreekt uw aankoopmakelaar alles met betrekking tot het pand met u en bepaalt u gezamenlijk het te volgen traject.


8. Als er een verkoopmakelaar is, heb ik dan toch een aankoop makelaar nodig?
De makelaar die de woning in de verkoop heeft, behartigt de belangen van de verkoper. Hij of zij mag u dus niet helpen bij het te volgen onderhandelingstraject. U doet er goed aan om zelf een aankoopmakelaar in te schakelen. Uw aankoopmakelaar is een deskundige, heeft kennis van de plaatselijke markt en het belangrijkste: hij behartigt úw belangen. Ondanks de informatieplicht van de verkopende partij, heeft de koper ook een onderzoeksplicht. Uw aankoopmakelaar kan u daar nader over informeren.


9. Kan een aankoopmakelaar mij ook hypotheekadvies geven?
Uw aankoopmakelaar is geen hypotheekadviseur, maar kan –indien u dat wenst- wel een afspraak voor u maken bij een hypotheekadviseur.


10. Wat doet de aankoopmakelaar nog meer?
Op de dag van de overdracht (transport bij de notaris) zal uw aankoopmakelaar regelen dat u samen met hem of haar uw nieuwe huis kunt inspecteren. Is deze inspectie niet in orde dan zal uw aankoopmakelaar actie ondernemen voordat de akte wordt getekend bij de notaris. Meestal worden tijdens deze inspectie ook de meterstanden voor gas, licht en water opgenomen en meldt uw aankoopmakelaar u aan bij de nutsbedrijven.
Zijn er problemen nadat u de sleutel van uw nieuwe huis heeft ontvangen, dan kunt u altijd terecht bij uw aankoopmakelaar. Indien nodig zal hij of zij contact opnemen met de verkoper (via de verkopend makelaar) en de problemen voor u trachten op te lossen.

Coppelmans Makelaardij dé aankoopmakelaar voor u:


· Jarenlange ervaring
· Perfecte marktkennis
· Prima bouwkundig inzicht
· Op de hoogte van juridische zaken
· Financiële en fiscale kennis
· Goed inlevingsvermogen
· De beste onderhandelaar

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring